Monday, October 20, 2008

Acelasi numar de telefon in orice retea
link blogatu

De maine, oricine isi poate schimba reteaua fara sa mai schimbe numarul de telefon. Aceasta masura avantajeaza utilizatorii de cartele si abonamente Orange, Zapp, Vodafone si Cosmote. De fapt, pe aproape toti romanii, caci foarte putini sunt cei care nu detin inca un telefon mobil...
Cei mai multi detin cate 2-3 telefoane mobile si nu putini sunt cei care au cate-o cartela in fiecare retea. Eu am in prezent 1 abonament Vodafone si 4 cartele, 1 Vodafone si 3 Orange. Folosesc intensiv abonamentul si-o cartela Orange si mai putin celelalte cartele.
N-am intrat pana acum in retelele Cosmote si Zapp nu pentru c-as suferi de sindromul alta retea, ci pentru ca majoritatea cunoscutilor au cartele sau abonamente Orange si Vodafone. Totusi, in prezent Cosmote castiga popularitate. De aceea, s-ar putea ca in curand sa schimb reteaua dar nu si numarul uneia sau chiar mai multor cartele...
Dan Georgescu, preşedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) spune ca:
"Din 21 octombrie 2008, orice utilizator va putea beneficia de portabilitate în 10 zile de la depunerea unei cereri la furnizorul la care este abonat. Posibilitatea abonaţilor de a-şi păstra numărul de telefon atunci când îşi schimbă furnizorul le asigură acestora o mai mare libertate de alegere şi îndepărtează o barieră importantă din calea dezvoltării concurenţei în sectorul comunicaţiilor"
Portarea numerelor nu va fi posibila intre retelele de telefonie mobila si retelele de telefonie fixa.

π